Jordan EJ13 maakt eerste kilometers

De nieuwe Jordan EJ13 heeft gisteren zijn eerste kilometers gemaakt. Italiaan Gaincarlo Fisichella stuurde de Jordan EJ13 over het circuit van Silverstone.

Jordan had de test op het circuit van Silverstone niet in haar officiële testprogramma opgenomen. De Jordan was ook nog zwart, de bolide is dus nog niet gespoten. De test op Silverstone is waarschijnlijk bedoeld als korte shakedown, de Jordan EJ13 zou op 20 januari op het circuit van Barcelona eigenlijk pas voor het eerst in actie komen.

De Jordan EJ13 is erg slank, daarnaast heeft de Jordan EJ13 een scherpe en erg lage neus. De sidepods zijn ook opvallend, deze zijn zeer klein.

Eddie Jordan heeft ook altijd geroepen dat hij de tweede coureur bekend zou maken voordat de nieuwe bolide in actie kwam. Jordan heeft zich dus niet aan deze belofte gehouden, het team moet overigens ook nog een hoofdsponsor presenteren.

Bij Jordan is de lijst met namen behoorlijk lang, er zijn al diverse geruchten geweest maar tot nu toe bleken deze niet op waarheid gebaseerd. Het team ontkent overigens dat er al iets getekend is.

Loading