Productieve dag voor Minardi

[photo1]Minardi kende vandaag een van de meest productieve sessies van het seizoen tot nu toe, Justin Wilson reed maar liefst 52 ronden, Jos Verstappen reed er 42. Het team evalueerde software, vergeleek de verschillende banden compounds, en men was op zoek naar de juiste balans voor de bolide. Helaas konden Jos Verstappen en Justin Wilson hun tijden van vanmorgen in de prekwalificatie niet meer verbeteren, het team is blij met de progressie die is geboekt en hoopt morgen op een betere dag.

“Jammer genoeg konden we onze tijden van vanmorgen niet meer bereiken,” aldus Jos Verstappen. “Maar het is zo dat het circuit tussen 9.30 en 11.00 het snelste is. Het is moeilijk de tijden dan door de dag heen te vergelijken, zelfs als je met even veel benzine rijdt. Ik ben tevreden met mijn ronde, ik zat op de limiet, zo hoort het morgen ook te zijn.”

Justin Wilson
“Het ging goed vanmorgen, we hebben progressie geboekt. De bolide was fantastisch in de prekwalificatie, maar we waren wel 0,9 seconde langzamer, dat is een beetje verwarrend. We gaan de data bekijken en uitzoeken waar we tijd verloren hebben. Vanmiddag was er iets minder grip op het circuit dan vanmorgen, maar zo groot kan het verschil niet zijn. Ik ben een beetje teleurgesteld, hopelijk kunnen we het morgen goed maken.”

Paul Stoddart – teambaas
“Dit is nog maar de eerste dag op dit circuit, maar het is al duidelijk dat Minardi door een gebrek aan testkilometers tijd verliest ten opzichte van de concurrentie. Justin Wilson en Jos Verstappen hebben het maximale uit de bolide gehaald. Het is duidelijk dat we heel veel werk te doen hebben, hopelijk kunnen we morgen nog wat progressie boeken.”

19. J. Verstappen 1.20.822
20. J. Wilson 1.21.100

Loading