Sauber en DTM door straten van Sjanghai

De Deutsche Toerwagen Masters en de Formule 1 renstal van Sauber hebben zich gisteren gepresenteerd in de straten van Sjanghai. In de stad van Sjanghai was een speciaal stratencircuit uitgezet dat 2,8 kilometer lang was.

De verwachtingen waren hoog gespannen. De 1e DTM-race verliep echter niet naar behoren. De putdeksels bleken niet goed te zijn bevestigd, hierdoor werden deze de lucht in geslingerd. Een DTM bolide raakt een putdeksels, gelukkig bleef het bij materiele schade. De race werd meteen afgebroken. Vervolgens werden alle putdeksels op het circuit met man en macht vast gelast aan het circuit.

Enkele uren later konden de toerwagens alsnog over het circuit rijden. Ook het team van Sauber kon het Chinese publiek alvast opwarmen voor de Grand-Prix van China. Deze Grand-Prix wordt in September verreden op het splinternieuwe circuit dat nabij de stad ligt. De Sauber coureurs Felipe Massa en Neel Jani die gisteren in de bolides zaten bezochten het circuit. Beide mannen liet weten onder de indruk te zijn van de grote tribunes en de state-of-the-art faciliteiten.

Loading