Toeschouwers Indianapolis dagen Formule 1

[photo1]De eerste aanklacht van een groep toeschouwers van de Grand-Prix van Amerika heeft de Formule 1 vandaag binnen gekregen. De groep eist dat alle 160.000 toeschouwers financiële genoegdoening krijgen.

De klacht is gericht tegen de FIA, FOA, Michelin, en het circuit van Indianapolis. De FIA heeft in een reactie laten weten dat het het er volkomen mee eens is dat de toeschouwers financiële genoegdoening krijgen, de FIA is echter van mening dat de toeschouwers daarvoor bij Michelin en de zeven Formule 1 teams die niet rijden moeten zijn. Het laatste woord zal hier ongetwijfeld nog niet over gesproken zijn, de FIA heeft de zeven Formule 1 teams en Michelin al uitgenodigd om in Parijs tekst en uitleg te komen geven.

Meer claims worden verwacht, niet alleen van toeschouwers maar ook van wedkantoren. De wedkantoren leden namelijk grote verliezen nadat fans veel geld inzetten op de coureurs van Jordan en Minardi. Ongeveer vijf uur voor de race werd er al min of meer duidelijk dat de kans groot was dat er slechts zes auto’s zouden starten. Bij veel wedkantoren werd toen veel geld ingezet op coureur zoals Tiago Monteiro en Christijan Albers, deze coureurs zijn normaal kansloos en staan dus laag genoteerd. In Amerika scoorden deze coureurs punten en de wedkantoren moesten daarom veel grote geldbedragen uitkeren.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading