Midland volgend jaar met Toyota

[photo1]Wat al enige tijd publiekelijk bekend was werd vanmorgen eindelijk officieel bekend gemaakt, het Midland/ Jordan team zal volgend jaar met Toyota motoren rijden. Midland krijgt volgend jaar het hele seizoen de beschikking over de nieuwste versie van de Toyota motor.

“De samenwerking met Toyota is een van de belangrijkste onderdelen van Midland/ Jordan”, aldus Midland. Jordan teambaas Colin Kolles. “We verkeren nu in een moeilijk overgangsjaar waarbij we zoveel mogelijk gegevens proberen te verzamelen voor de nieuwe auto van volgend jaar. De Toyota motor is betrouwbaar en essentieel voor de auto van volgend jaar. Wij hopen Toyota volgend jaar ook te kunnen helpen met hun titelgevecht.”

“Toyota is verheugd dat Jordan het eenjarige contract met ons heeft verlengd”, aldus de teambaas van Toyota motorsport Tsutomu Tomita. “Het is altijd een prioriteit van Toyota geweest om de privé-teams in de Formule 1 te ondersteunen. Nu de overeenkomst met Jordan gesloten is kunnen we de snelheid van ons ontwikkelingsprogramma voor de nieuwe V8 motor verhogen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading