Robert Doornbos gaat testen voor Red Bull

[photo1]Robert Doornbos afgelopen woensdag een stoeltje gepast bij het team van Red Bull Racing. Dit melden diverse bronnen rondom de website F1Racing.nl Aankomende woensdag zal Doornbos volgens de geruchten voor het eerst gaan testen op het circuit van Barcelona bij het team. Mocht Doornbos deze winter indruk maken bij het team, dan zou een racestoeltje tot de mogelijkheden behoren.

Deze mogelijkheid zou er gekomen zijn door Muermans, de sponsor van Robert Doornbos. Doornbos had nog een contract bij Minardi en Red Bull zou die af moeten kopen. Muermans wilde geen geld hebben maar een stoeltje voor Doornbos.

Afgelopen seizoen was Robert Doornbos derde rijder bij het team van Jordan/Midland, tot hij overstapte naar Minardi. Toen hij vanaf de Grand Prix van Hockenheim de Oostenrijker Patrick Friesacher verving.

Voor zijn overstap naar de Formule 1 reed Doornbos in het F3000 kampioenschap bij het team van Arden, dat geleid werd door Christian Horner, welke nu ook teambaas is bij Red Bull Racing.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading