Heikki Kovalainen derde coureur Renault

[photo1]De Fin Heikki Kovalainen is vandaag bevestigd als derde coureur bij Renault. De runner-up in het GP2 kampioenschap testte dit jaar al eerder bij Renault.

“Ik verwelkom Heikki Kovalainen bij het Renault F1 Team”, aldus teambaas Flavio Briatore. “Kovalainen heeft zijn talent en snelheid dit jaar bewezen in de GP2 Series. Daarnaast waren onze engineers onder de indruk van zijn Formule 1 test. De testrol die hij nu heeft wordt komend jaar essentieel, we moeten onze V8 motor ontwikkelen om het wereldkampioenschap te kunnen verdedigen.”

De huidige testcoureur van Renault F1, Franck Montagny, zal het team verlaten. De Fransman wil zijn carierre voort zetten in een andere raceklasse.

Kovalainen werd lange tijd in verband gebracht met BMW waar hij Jacques Villeneuve zou kunnen vervangen. Daarnaast gaan er ook geruchten rond dat Kovalainen Giancarlo Fisichella had mogen vervangen als de Fin het GP2 kampioenschap op zijn naam geschreven had. Kovalainen was lange tijd leider in dat kampioenschap maar zag Nico Rosberg er in de laatste race met de titel vandoor gaan. Het lijkt er nu op dat Kovalainen noodgedwongen toch voor Renault heeft gekozen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading