Jordan wel, Penske niet

[photo1]Naast Paul Stoddart en Prodrive heeft nu ook Eddie Jordan bevestigd dat hij zich heeft ingeschreven voor het wereldkampioenschap Formule 1 van 2008. Jordan verkocht eind 2004 zijn Formule 1 team Jordan aan Midland.

Jordan zou voordat hij zich inschreef hebben overlegd met Ecclestone, sinds de verkoop van zijn team heeft Jordan namelijk geen faciliteiten en personeel meer voor handen. Het Amerikaanse Penske zou zich volgens vele geruchten ook hebben ingeschreven, dit heeft Penske ontkent.

Penske wil zich op NASCAR en lange afstande race willen blijven richten, het team plant geen terugkeer in de Formule 1. Van 1974 tot 1978 was Penske al met een eigen team actief in de Formule 1.

Naast Penske hebben ook GP2 teams Arden International en ART laten weten zich niet te hebben ingeschreven. Van deze teams werd al aangenomen dat ze zich niet zouden hebben ingeschreven. Welke andere teams zich dan wel hebben ingeschreven blijft voorlopig een raadsel. Op 10 april zal de FIA met de ingeschreven teams gaan vergaderen, mogelijk wordt er dan meer bekend.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading