Midland F1 wil Albers behouden

[photo1]Midland F1 Racing wil zo spoedig mogelijk Christijan Albers vastleggen voor volgend seizoen. Gesprekken over het lichten van de optie in zijn tweejarig contract zullen nog deze maand beginnen, bevestigt Albers’ manager Lodewijk Varossieau.

,,Het team is erg tevreden over de vorderingen die tot dusver zijn geboekt en de rol die Christijan speelt binnen het team. Hij geeft heel strak leiding aan het proces om de M16 te verbeteren,’’ zegt Varossieau.

Albers zit weliswaar in het eerste seizoen van zijn tweejarig contract, maar van beide zijden zijn ontsnappingsclausules ingebouwd. Midland wil volgens Albers’ manager zó graag verder met de Larense coureur dat hij volgend seizoen niet een miljoenenbedrag aan sponsoring hoeft mee te nemen. In plaats daarvan kan hij voor het eerst geld gaan verdienen dankzij de inbreng van zijn persoonlijke geldschieters.

Varossieau zegt de gesprekken over contractverlenging in te gaan onder de uitdrukkelijke voorwaarde dat Albers kan overstappen indien een beter en vooral rijker team interesse in hem toont. Vorig jaar was Frank Williams al in hem geïnteresseerd, maar dan in een rol als test- en reserverijder bij het team. Het management van Albers heeft vooral de hoop gevestigd op Toyota, waar de successen ondanks miljardeninvesteringen nog steeds uitblijven.

Volgens Varossieau zal de rijderscarrousel in 2007 in volle hevigheid gaan draaien. ,,Vijftien van de 22 contracten lopen af en dus zijn heel veel coureurs onzeker over hun toekomst,’’ aldus de zaakwaarnemer. Meest prominente coureur met een overeenkomst tot eind 2006: Michael Schumacher.

De uitnodiging van Midland voor een gesprek over contractverlenging komt juist op een moment dat het op allerhande websites gonst van de geruchten over financiële moeilijkheden bij het team. De geruchten lijken vooral gevoed door Engelse media, waaronder de Daily Telegraph, die zonder nader te noemen bronnen beschrijven dat Midland in ‘een financiële crisis’ zou verkeren.

Ron Fine, woordvoerder van Midland, zegt namens teambaas Colin Kolles dat daarvoor geen enkele grond bestaat. ,,Christijan is deze week druk aan het testen op Silverstone. We maken komende week bekend dat we miljoenen gaan investeren in de vernieuwing van onze windtunnel, zodat we daar nog meer vooruitgang kunnen boeken. En volgende week op Imola hebben we tal van nieuwe onderdelen op de auto. Doe je dat allemaal wanneer je in moeilijkheden verkeert?,” zegt Fine.

Volgens hem vinden de berichten hun oorsprong in het vertrek van technisch directeur Adrian Burgess. ,,En er zijn drie weken geen races. Dan moet er op het internet kennelijk wat andere opwinding ontstaan. Het is echter tot onze grote ergernis ver bezijden de waarheid.”

Volgens Fine is het enige antwoord op dergelijke geruchten om rustig door te gaan met de uitgestippelde strategie. ,,Prestaties helpen daarbij het beste. We zijn een jong team met een nieuwe auto en een nieuwe motor. Desondanks hebben we het gat met de top binnen een paar races van vierenhalve seconde vorig seizoen naar twee seconden kunnen terugbrengen.”

Bron: Algemeen Dagblad

Loading