Lotus en Lotus naar rechtszaal?

Team Lotus en Lotus Renault GP ontmoeten elkaar binnenkort zeer waarschijnlijk in de rechtszaal. De Formule 1 verkeerd nu in de vreemde situatie dat er volgend jaar vier auto’s met de naam Lotus aan de start staan, daarnaast willen beide teams de zwart/ gouden kleurencombinatie voeren.

De situatie ontstond nadat Proton (eigenaar van het automerk Lotus) het voormalige Renault F1 overnam. Volgens de topman van Proton, Dany Bahar, geen enkel probleem. Volgens hem kunnen er volgend jaar best vier Lotus bolides van twee verschillende teams starten.

Tony Fernandes, van Team Lotus, dat vorig jaar jaar al actief was in de Formule 1, ziet het anders. Fernandes wil naar de rechtbank in Londen. Grote vraag is, wie is nu eigenaar van het merk Lotus?

Proton bezit Lotus, Ferandes de merknaam Team Lotus. Vorig jaar werkten beide partijen nog samen, Proton gaf Fernandes zelfs toestemming om de naam Lotus te gebruiken.

Ondertussen maakt Proton ook bekend in GP2 met de merknaam Lotus te gaan rijden, ook deze auto’s krijgen de zwart/ gouden kleurstelling.

Frappante in het hele verhaal is dat ook Lotus als Team Lotus volgend jaar met een Renault motor rijden en dus ook de naam Renault in hun officiële teamnaam hebben staan.

Wordt vervolgd!

(pg)

Loading