Button pakt langverwachte zege in Hongarije

Hij heeft er lang op moeten wachten, ruim 100 Grand Prix gereden maar vandaag was het dan eindelijk zo ver: Jenson Button heeft zijn eerste Grand Prix overwinning behaald.

Op de Hungaroring net buiten de Hongaarse hoofdstad Budapest, werd de race verreden onder wisselende omstandigheden. Jenson Button wist het hoofd koel te houden en onbedreigd naar zijn eerste Formule 1 zege uit zijn carrière toe te rijden.

Pedro de la Rosa, die de vervanger is van Juan Pablo Montoya, kende ook een fantastische wedstrijd waarin hij als tweede over de eindstreep kwam, en zo zijn eerste podium voor McLaren en uit zijn Formule 1 carrière wist te behalen. Nick Heidfeld bezorgde BMW Sauber een derde plaats.

Fernando Alonso had problemen met een van zijn banden die niet goed gemonteerd was onder zijn Renault. De Spaanse wereldkampioen moest zijn wagen langs de kant parkeren en scoorde geen punten in de strijd om het kampioenschap.

Michael Schumacher leek lange tijd op koers te zijn voor een podiumklassering maar enkele ronden voor het einde van de race moet de Duitser opgeven met een kapotte stuurstang nadat hij in aanraking kwam met Nick Heidfeld.

Robert Kubica die vandaag zijn eerste Formule 1 race reed, deed het niet onverdienstelijk met een achtste positie, echter werd er na de race ontdekt bij de technische keuring dat de wagen van de Pool te licht was. Met zijn diskwalificatie komt Michael Schumacher die aanvankelijk als negende geklasseerd was, toch nog in de punten terecht door op te schuiven naar de achtste positie.

GP Hongarije: Uitslag race:
01. J. Button – Honda, in 1:52:20.941
02. P. de la Rosa – McLaren + 30.837
03. N. Heidfeld – BMW + 43.822
04. R. Barrichello – Honda + 45.205
05. D. Coulthard – Red Bull + 1 ronde
06. R. Schumacher – Toyota + 1 ronde
07. F. Massa – Ferrari + 1 ronde
08. M. Schumacher – Ferrari + 3 ronden
09. T. Monteiro – Midland F1 + 3 ronden
10. C. Albers – Midland F1 + 3 ronden
11. S. Speed – Scuderia Toro Rosso + 4 ronden
12. J. Trulli – Toyota + 5 ronden
13. T. Sato – Super Aguri + 5 ronden

Niet geklasseerd:
14 R. Kubica – BMW
15 F. Alonso – Renault
16 K. Räikkönen – McLaren
17 V. Liuzzi – Scuderia Toro Rosso
18 N. Rosberg – Williams
19 G. Fisichella – Renault
20 C. Klien – Red Bull
21 M. Webber – Williams
22 S. Yamamoto – Super Aguri

Loading