De vrijdag van de teams in Japan

[photo1]Toyota
Timo Glock was nog niet erg snel in de eerste vrije training in de ochtend. De Duitser liet echter zien snel te leren en eindigde de dag als snelste coureur. Op het circuit dat eigendom is van Toyota liet Glock wel weten dat het moeilijk zou worden om deze positie vast te houden.

Renault
Fernando Alonso eindigde beide sessies in de top 5. De Spanjaard liet weten het moeilijk te vinden om na de eerste twee sessies te zeggen waar het team nu echt staat.

McLaren
Lewis Hamilton was snel, hij reed rondetijden die vrijwel gelijk waren met Felipe Massa. Kovalainen eindigde in de eerste sessie als 3e, in de tweede als 9e.

Ferrari
Ferrari reed rondetijden die vrijwel gelijk waren aan die van McLaren. Raikkonen: “Het lijkt erop dat we heel dichtbij McLaren staan, de verschillen waren vandaag minimaal.”

Red Bull
Mark Webber eindigde als 6e in de tweede vrije training, zes tienden en 11 plaatsen voor zijn teamgenoot David Coulthard.

Williams
De lokale held Kazuki Nakajima bleef in beide sessies zijn ervaren teamgenoot Nico Rosberg voor. Rosberg was niet erg positief over Fuji: “Het wordt hier veel moeilijker voor ons dan in Singapore.”

Scuderia Toro Rosso
Sebastian Vettel stuurde de Toro Rosso in beide vrije trainingen de top 8 binnen. De 21-jarige Duitser verloor echter wel kostbare tijd door een hydraulisch probleem. Vettel: “Ik had graag wat meer tijd op het circuit willen door brengen om langere runs te rijden.”

BMW Sauber
Nick Heidfeld spinde in de eerste sessie en kende technische problemen in de tweede. Maar de ervaren Duitser kwam ook snelheid tekort. Kubica eindigde als 11e, de Pool voorspelt een moeilijk weekend: “We komen veel grip tekort”.

Honda
Rubens Barrichello liet weten Q2 te willen halen. De Braziliaan liet vandaag zien dat het mogelijk moet zijn. Jenson Button had een mindere dag, hij was langzaamste. Button liet na de sessies weten dat de auto veel tekort komt.

Force India F1
Adrian Sutil reed Formule 3 in Japan en kent het circuit van Fuji goed. De Duitser liet dit vandaag zien, in de eerste sessie eindigde hij als 11e en in de tweede als 16e voor teamgenoot Giancarlo Fisichella.

Loading