De zondag van de teams

[photo1]McLaren
Niemand kon Lewis Hamilton bijhouden. De Brit behaalde zijn tweede overwinning op rij en heeft nu alleen de leiding van het WK-stand in handen. Het enige minpuntje van het team was de beslissing om Hamilton niet naar binnen te halen toen de safety-car naar buiten kwam. Hierdoor moest Hamilton Kovalainen, Massa, en Piquet nog passeren. Kovalainen werd vijfde.

Kovalainen liet na de race weten dat hij zijn banden niet op temperatuur kreeg en dat Hamilton dit wel lukte. Na de race werd de Fin wel bedankt omdat hij volledig in opdracht van het team reed toen hij Hamilton voorbij liet.

Renault
Nelson Piquet kwam niet door Q1 maar haalde wel een tweede plek in de race. Piquet liet na de race weten erg veel geluk te hebben gehad: “Ik wist dat Lewis Hamilton sneller was dus ik heb geen onnodige risico’s genomen toen hij aandrong.”

Fernando Alonso kende minder geluk en eindigde als 11e buiten de punten.

Ferrari
Een slecht weekend voor Ferrari. Massa kon Hamilton niet volgen en eindigde als derde. Raikkonen had het hele weekend de snelheid niet en eindigde als 6e.

“We zijn te langzaam en we zullen moeten kijken waar dat aan ligt”, aldus teambaas Stefani Domenicali na de race.

BMW Sauber
BMW Sauber maakte wel een goede beslissing door Heidfeld niet naar binnen te halen. Heidfeld had namelijk veel meer benzine bij dan Heidfeld en kon hierdoor profiteren. Heidfeld haalde het podium net niet nadat hij als 12e startte.

Kubica klaagde over zijn 7e plek: “We waren gewoon niet snel genoeg”. Teambaas Mario Theissen liet weten dat BMW Sauber na dit weekend nog veel werk te doen heeft.

Scuderia Toro Rosso
Sebastian Vettel was het hele weekend snel. Hij werd beloond met 1 WK-punt. Sebastian Bourdais verloor veel tijd nadat hij achter Vettel moest wachten in de pits.
“Toch ben ik tevreden met de snelheid die we dit weekend hadden”, aldus Bourdais.

Toyota
Timo Glock mag de nacht door brengen in het ziekenhuis nadat zijn rechterachterwiel plotseling afbrak. Het team gaat de crash onderzoeken.

Jarno Trulli verloor een punt nadat hij in de laatste paar ronden een fout maakte, Vettel profiteerde.

Williams
Williams had opnieuw de snelheid niet. Rosberg eindigde als 10e en Nakajima als 15e. Het team lijkt steeds verder terug te zakken.

Red Bull
Mark Webber viel voor de eerste keer dit jaar uit vanwege mechanische pech. Zijn bolide kreeg te kampen met een olielek veroorzaakt door de brokstukken van de bolide van Glock.

David Coulthard eindigde als 13e na een slechte start en een botsing met Rubens Barrichello.

Force India F1
Fisichella (14e) en Sutil (16e) wisten wat andere auto’s voor te blijven. Fisichella voor Kazuki Nakajima en Sutil voor Jenson Button. Fisichella kreeg echter een penalty van 25 seconden en eindigt hierdoor alsnog als 17e en laatste.

Force India F1 sloeg de plank tijdens de safety-car periode overigens volledig mis.

Honda
Jenson Button was de enige coureur die een ronde aan zijn broek kreeg, Barrichello viel uit na een botsing met Coulthard.
“We zijn de hele dag niet snel geweest”, aldus teambaas Ross Brawn.

Loading