Doornbos vanaf Monaco tweede rijder Red Bull

[photo1]Robert Doornbos zal vanaf de Grand Prix van Monaco de tweede rijder zijn bij het team van Red Bull Racing. Dit maakte F1Racing eerder vanavond bekend op haar website.

Sinds het begin van het seizoen was de Rotterdammer al de derde rijder van het team, en mocht hij op de vrijdagen tijdens de vrije trainingen de derde bolide van Red Bull Racing besturen.

Door een financiële injectie van sponsor Muermans krijgt Doornbos nu de kans om zich te meten met de rest van het veld tijdens de races. Naar verluid zou het om een bedrag gaan van om en nabij de vijftien miljoen euro, waarvan acht miljoen al werd betaald om Doornbos bij Red Bull onder te kunnen brengen als derde rijder, zo meldt de website.

Vorig seizoen maakte Robert Doornbos zijn debuut halverwege het seizoen tijdens de Grand Prix van Duitsland, nadat hij het stoeltje van Patrick Friesacher overnam omdat de Oostenrijker niet aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen. Met de komst van Doornbos zorgde Minardi er voor dat er een volledige Nederlandse line-up kwam bij het team, omdat Christijan Albers de teamgenoot werd van Doornbos.

Vooralsnog zal Christian Klien komend weekend zijn laatste Grand Prix rijden voor het team van Red Bull Racing naast David Coulthard die zijn tweehonderdste F1 race zal rijden.

Red Bull Racing heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd, maar volgens F1Racing zal dit na de Grand Prix van komend weekend gebeuren.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading