Druk bandenprogramma Robert Doornbos

[photo1]Op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, heeft Robert Doornbos vandaag in de vrije trainingen voorafgaand aan de Grand Prix van San Marino veel testwerkzaamheden verricht voor Red Bull Racing en bandenleverancier Michelin. De geboren Rotterdammer reed in de tweede sessie enkel racesimulaties, maar gaf de test- en reserverijder in de openingstraining op het Italiaanse circuit zijn visitekaartje af door van de 18 actieve coureurs een zesde tijd te noteren!

Op een warme ochtend in Imola waar temperaturen werden gemeten van 24 graden, werkten de Formule 1 teams tussen 11:00 en 12:00 uur de eerste vrije trainingen af. Doordat het 4.933 kilometer lange circuit nabij de dwergstaat San Marino een aaneenschakeling is van chicanes met hoge kerbstones, zocht Doornbos in de eerste sessie naar een geschikte set-up voor de kwalificatie en race. Ondanks dat Doornbos te kampen heeft met overstuur, weet de 24-jarige coureur snelle rondetijden te noteren. Doornbos’ beste rondetijd van 1:26.498 blijkt uiteindelijk goed genoeg voor een fraaie 6e positie.

Wanneer om 14:00 uur het licht in de pitstraat wederom op groen gaat, kiest Doornbos net als in de eerste sessie direct het asfalt. Hierbij maakt Doornbos gebruik van de compound banden die Michelin heeft meegenomen voor de eerste Europese Grand Prix van dit jaar. Verdeeld over twee lange afstandruns van gemiddeld 12 ronden, testte Doornbos onder nagebootste race-omstandigheden uitvoerig de Michelin-banden en legde totaal 27 ronden af. Zijn tijd van 1:26.917 bleek tevens goed voor de 16e klassering.

Robert Doornbos: “Ik ben vandaag wat grieperig aan de vrije trainingen begonnen. In de ochtendsessie heb ik met name veel set-up werk verricht, terwijl ik in de middag met diverse racestint-simulaties in dienst van Michelin uitvoerig de banden hebt getest. Ik heb niet het volledige programma kunnen afwerken, want we hebben relatief veel tijd verloren in de eerste sessie met het zoeken van een juiste set-up. Wanneer we alle data hebben bestudeerd zullen we de juiste banden kiezen, wat extreem belangrijk zal zijn voor het verdere verloop dit weekend.”

Loading