Hamilton wint in Hongarije

[photo1]Lewis Hamilton heeft de Grand-Prix van Hongarije op zijn naam geschreven. De Engelsman leed de wedstrijd van start tot finish. Kimi Raikkonen gaf de gehele race niet veel toe op Hamilton, bedreigen kon de Ferrari coureur Hamilton echter niet. Nick Heidfeld eindigde vlak voor Fernando Alonso als derde.

Bij de start was het Raikkonen die de leiding behoudt. Raikkonen pakt Heidfeld die vanaf het vuile gedeelte van het circuit moet starten.

Alonso gaat in de laatste bocht in de 1e ronde in de fout. De Spanjaard, die vanwege een penalty als 6e startte, valt terug naar de 8e plek. Alonso kan snel pareren en weet Mark Webber en Robert Kubica relatief snel weer te passeren.

Met Felipe Massa vergaat het minder goed. De Ferrari coureur vertrekt zwaar maar ziet al snel Anthony Davidson en Takuma Sato langs zij komen. Massa worstelt op de 14e plek en kan de coureurs voor hem absoluut niet bij houden.

Na 5 ronden is het einde race voor Sakon Yamamoto. De Japanner die zijn eerste race voor Spyker rijdt spint en beland in de bandenstapels.

Voorin in het veld is het Hamilton die een tikje sneller is dan Raikkonen. Beide kemphanen lopen samen al snel weg bij de rest van het veld. Vlak voor de eerste pitstop komt Raikkonen wat dichterbij. Beide mannen maken hun eerste pitstop als Raikkonen 3 seconde achter ligt op Hamilton.

Raikkonen maakte een wat kortere pitstop dan Hamilton, het verschilt bedraagt na de eerste pitstop 1,5 seconde.

Na 37 ronden moet de winnaar van vorig jaar met technische problemen opgeven. Jenson Button parkeert zijn auto na een kleurloos weekend langs het circuit. Vlak hierna valt Liuzzi met technische problemen uit. Davidson, die dan toe goed onder weg was, valt na een touche met Giancarlo Fisichella uit.

Bij de tweede serie pitstops is het Raikkonen die als eerste naar binnen moet. Hamilton blijft wat langer buiten en pakt hier cruciale seconden voorsprong. Raikkonen rijdt dit gat aan het einde van de race nog wat dicht maar kan Hamilton niet meer bedreigen. Hamilton pakt zijn derde Grand-Prix overwinning uit zijn carrière.

Alonso bedreigd Heidfeld in de laatste fase van race nog maar kan hem niet passeren. Heidfeld wordt derde en Alonso vierde.

Massa eindigt uiteindelijk buiten de punten op een 13 plek.

Adrian Sutil eindigt met de Nederlandse Spyker op de 17e plek. De Duitser blijft hiermee Rubens Barrichello in de Honda voor. Sutil rijdt goede rondetijden maar maakte gedurende de race wel een aantal kleine foutjes.

GP Hongarije, race
1 L. Hamilton McLaren 1:35:52.991
2 K. Räikkönen Ferrari + 0.715
3 N. Heidfeld BMW + 43.129
4 F. Alonso McLaren + 44.858
5 R. Kubica BMW + 47.616
6 R. Schumacher Toyota + 50.669
7 N. Rosberg Williams + 59.139
8 H. Kovalainen Renault + 1:08.104
9 M. Webber Red Bull + 1:16.331
10 J. Trulli Toyota + 1 ronde
11 D. Coulthard Red Bull + 1 ronde
12 G. Fisichella Renault + 1 ronde
13 F. Massa Ferrari + 1 ronde
14 A. Wurz Williams + 1 ronde
15 T. Sato Super Aguri + 1 ronde
16 S. Vettel Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
17 A. Sutil Spyker F1 + 2 ronden
18 R. Barrichello Honda + 2 ronden

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading