Hispania Racing bevestigt Chandock

Karun Chandock zal dit jaar zijn Formule 1 – debuu maken bij Hispania Racing, dit bevestigde de Spaanse renstal vandaag in Murcia. Chandock wordt de teamgenoot van Bruno Senna die eveneens in de Formule 1 zal debuteren.

Chandock reed de afgelopen drie jaar met wisselend succes in de GP2, hij pakte hierin 3 zeges. Chandock heeft een miljoenensteun uit zijn thuisland India.

Volgens teambaas Colin Kolles is Hispania Racing nu klaar voor Bahrein: “Het was een ongelofelijke race tegen de klok, maar we zijn er klaar voor. We hebben nu een goede basis waar we verder aan kunnen werken. Met Chandock hebben we eveneens een talentvolle coureur, we waren onder de indruk van zijn prestaties.”

Chandock heeft nog nauwelijks Formule 1- ervaring, hij testte al eens voor Red Bull maar reed daarbij slechts enkele tientallen kilometers.

Kaurn Chandock wordt na Narain Karthikyean de tweede Indiër in de Formule 1, de sport is erg populair in het land. Met Force India heeft India ook al een eigen Formule 1 renstal, spoedig moet hier een eigen Grand-Prix aan worden toegevoegd.

(pg)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *