Red-Bull Light volgend jaar met Cosworth motoren

[photo1]Het Red-Bull Light team, het huidige Minardi, zal volgend jaar jaar met Cosworth V10 motoren rijden. Het andere Red-Bull team ondertekende eerder al een overeenkomst met Ferrari.

Het Red-Bull Light team zal het enige team zijn dat volgend jaar met een V10 motor rijdt, alle andere teams komen met V8 motoren in actie. Het gebruik van een V10 motor wordt gezien als groot nadeel omdat deze gelimiteerd worden en minder krachtig zullen zijn dan de V8 motoren.

Het team blijft het komende jaar vanuit het Italiaanse Faenza opereren. De fabriek in Faenza blijft nog twee jaar open, in 2008 zal de fabriek zeer waarschijnlijk naar Engeland verhuizen. Het is voor Red-Bull namelijk goedkoper om een grote fabriek te hebben nabij haar windtunnel in het Engelse Bradford dan vanuit twee kleinere fabrieken te opereren die in Engeland en Italië gevestigd zijn.

Tonio Liuzzi en Scott Speed zullen zeer waarschijnlijk de coureurs worden van het junior team van Red-Bull, de Zwitser Neel Jani wordt genoemd als derde coureur. Robert Doornbos is in gesprek met het huidige Red-Bull team, de Rotterdammer wil daar volgend jaar graag derde coureur zijn. Het gevecht voor dit stoeltje is echter groot, er liggen diverse andere kapers onder de loer waaronder een groot aantal Red-Bull talenten.

Peter Gloudemans
F1News.nl