Rossi test wederom Ferrari

[photo1]Naar zoals nu blijkt heeft Valentino Rossi gisteren in een Ferrari F2004 getest. De Italiaan reed de gehele dag op het testcircuit van Ferrari in Fiorano. De president van Ferrari, Luca di Montezemolo, kwam persoonlijk naar het circuit om Rossi aan het werk te zien.

In 2004 testte Rossi ook al eens in een Formule 1 auto van Ferrari. De test van Rossi komt overigens een dag nadat hij bekend maakte in 2006 opnieuw voor Yamaha in het MotoGP kampioenschap uit te komen. De coureur werd lange tijd in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Formule 1.

Ferrari wil niets over de test bekend maken, toch lijkt de zevenvoudig motorkampioen het niet onaardig te doen in een Formule 1 auto. Bij Rossi’s laatste test in april 2004 waren de tijd zeer acceptabel te noemen. Mogelijk maakt Rossi in 2007 de overstap van MotoGP naar Ferrari, hij zou wereldkampioen Michael Schumacher dan kunnen vervangen. Het lijkt er namelijk op dat Schumacher eind volgend jaar met pensioen zal gaan.

In de jaren ’60 maakt John Surtees al dezelfde overstap van de motoren naar de Formule 1 renstal van Ferrari. De Brit, ook legendarisch op de motor, won het Formule 1 kampioenschap met Ferrari in 1964. De laatste Italiaan die wereldkampioen werd in een Ferrari was Alberto Ascari in 1953. Rossi zou zich dus onsterfelijk kunnen maken mocht hij in de Ferrari net zo succesvol zijn als in de MotoGP.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading