Rotterdam aan de Maas 2006

[photo1]Op 7 augustus van dit jaar reden de Formule 1 bolides van Christijan Albers en Robert Doornbos door de Rotterdamse straten tijdens Rotterdam aan de Maas 2005. Het evenement kon qua publieke belangstelling een succes genoemd worden, financieel echter niet. De organisatie belande na afloop van het evenement in de rode cijfers.

In het Algemeen Dagblad laten de organisatoren van het evenement, Herman Vaanholt en Robert Heilbron, weten bezig te zijn aan Rotterdam Racing 2006. Herman Vaanholt liet in de krant optekenen dat het financiële tekort niet het probleem is.
”Hier en daar kwam het accent te liggen op het tekort. Wij (Vaanholt en Heilbron, red.] stonden nota bene zelf garant. Niemand heeft er iets van gemerkt, behalve wij dan'”

De financiële problemen ontstonden vooral nadat het evenement na een terreurdreiging tijdens de Red-Bull Airrace beter beveiligd moest worden.
‘”Door de Red Bull Air Race waren wij gedwongen om op het laatste moment allerlei extra maatregelen te nemen om de veiligheid van het publiek te garanderen. Onze begroting schoot van 800.000 euro naar 1,3 miljoen. Achteraf is gebleken dat we het ook met minder beveiligingsmensen hadden kunnen doen. Volgend jaar willen we meer ervaren vrijwilligers inzetten, zonder de veiligheid op het spel te zetten.”

Rotterdam heeft inmiddels informeel toestemming gegeven voor een nieuwe Monaco aan de Maas. Het evenement zal waarschijnlijk wel op een andere datum plaats gaan vinden.
”Ik kan niet ontkennen dat de gemeentelijke diensten akkoord zijn. Het is een jawoord, maar wel met voorwaarden. Dat geldt ook van onze kant. We moeten het ook nog eens worden over de datum. Het zal vermoedelijk zondag 20 augustus worden. Een week eerder zou ook kunnen, maar op 12 augustus is de Dance Parade. Twee grote evenementen in een weekeinde lijkt me zelfs voor een stad als Rotterdam te veel.”

Ook zal het een en ander veranderd worden tijdens het evenement.
”Het hangt er vanaf waar het VIP-dorp komt te staan, misschien is het terrein langs de Verlengde Willemsbrug niet meer beschikbaar”

Peter Gloudemans
F1News.nl