Van Hooydonk gaat ook Midland testen

[photo1]De Belg Jeffrey van Hooydonk zal op 8 december voor Midland op het circuit van Jerez testen. Gisteren bracht van Hooydonk al een bezoek aan de Midland fabriek in Engeland.

Van Hooydonk eindigde dit jaar als vierde in de Eurocup Mégane Trophy. Sinds de Grand-Prix van Duitsland was de coureur al met Midland in gesprek.
“Deze test is het resultaat van langdurige onderhandelingen tussen mij, mijn sponsoren, en Midland”, zo verteld Van Hooydonk. “Ik ga nu mijn uiterste best doen met het oog op de toekomst. Ik heb support vanuit België, in België wachten ze al lange tijd op een nieuwe Belg in de Formule 1.”

Eerder dit jaar reed Van Hooydonk al enkele ronden in een Minardi uit 2004. Voor die tijd was de Belg actief in het Formule 3000 kampioenschap, daar reed Van Hooydonk voor het junior team van het voormalige Jordan Formule 1 team. Imponeren kon Van Hooydonk echter niet, de coureur presteerde erg wisselvallig en werd slechts 11e in het kampioenschap.

Naast Van Hooydonk hebben ook Thomas Biagi, en Markus Winkelhock een uitnodiging van Midland op zak om begin december voor het team te testen. Naast deze eenmalige testcoureurs zullen Christijan Albers en derde coureur Nicky Pastorelli ook in actie komen.

Biagi, Winkelhock, en Van Hooydonk worden overigens niet gezien als serieuze kandidaten voor het tweede Midland stoeltje. Op dit moment heeft het er alle schijn van dat dit stoeltje naar de Portugees Tiago Monteiro zal gaan.

Peter Gloudemans
F1News.nl