Weer twee nieuwe namen voor 2010

De inschrijvingen voor 2010 blijven maar binnenrollen bij de FIA. Na onder andere USGPE, Prodrive, Lola en March heeft een andere grote autosportnaam een inschrijving naar de hoge heren in Frankrijk gestuurd. Het betreft een legendarische naam in de Formule 1, Brabham en MSC organization.

Het betreft echter niet het Brabham wat van 1962 tot en met 1992 actief was in de hoogste autosportklasse. Dat heeft Jack Brabham gelijk duidelijk gemaakt en zich gedistantieerd van het team. De ondernemer Franz Hilmer gebruikt de naam voor zijn Formule 1 project. Hilmer kocht vorig jaar een deel van de inboelen van het ter ziele gegane Super Aguri op.

Een andere nieuwe naam op de lijst is MSC Organization. Die willen onder de naam N Technology. Het team komt voort uit dezelfde organisatie dat tot voor kort actief was in de toerwagens en de Formula Master en onder andere succes boekte met namen als Chris Van Der Drift en Jerome D’Ambrosio in dat kampioenschap.

Welke teams er volgens jaar toegelaten worden is nog onduidelijk. Er zal volgens de huidige regelementen plaats zijn voor 3 teams.

ES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *