Succesvol debuut Minardi PS03

[photo1]De Minardi PS03 heeft vandaag haar debuut gemaakt tijdens een privé test op het circuit van Fiorano. Volgens het persbericht van Minardi is de test succesvol verlopen.

De Minardi PS03 heeft een sterkere, lichtere, en compactere motor. Daarnaast was de bolide uitgerust met het nieuwe aërodynamische pakket. De versnellingsbak is ook nieuw, Minardi is het enige team dat naast Ferrari gebruik maakt van een titanium versnellingsbak. Deze versnellingsbak is nu doorontwikkeld en behoord tot de beste van de Formule 1.

Jos Verstappen en Justin Wilson waren allebei op het circuit aanwezig. Verstappen kwam vandaag in actie, Wilson keek toe. De Nederlander reed vandaag 24 ronden, in de ochtend kende men problemen met de software. Morgen zet men de test voort, dan zal Wilson in actie komen.

“Nadat we wat problemen kenden vanochtend ging het vanmiddag stukken beter” aldus Jos Verstappen. De auto is erg snel, betrouwbaar, en voelt daarnaast ook erg goed aan. De Cosworth CR3 motor is echt de beste motor die ik heb gehad. Nadat we het HANS systeem wat hebben aangepast zat ik ook comfortabel in de bolide. Ik heb drie runs gereden en een tijd van 1.01.2 op de klokken gezet. Het ging goed, ik kijk er naar uit de bolide opnieuw te testen.”

[photo2]Paul Stoddart
“Het is altijd spannend om voor het eerst met een nieuwe bolide te rijden, vandaag ging het goed. Na advies van Jos Verstappen is de bolide verder aangepast, de Cosworth motor deed het vandaag ook zeer goed. De combinatie Cosworth-Verstappen moet van Minardi een middenmotor maken. Ik wil het personeel van Cosworth, Minardi, en Magneti Marelli graag bedanken voor hun harde werk. Ik wil Ferrari ook bedanken omdat gebruik mochten maken van hun fantastische testfaciliteiten. Het is een goede dag geweest.”

Loading