Verstappen dreigt met rechtszaak

[photo1]Jos Verstappen dreigt een rechtszaak aan te spannen tegen zijn voormalige sponsor Trust en de Formule 1 renstal van Jordan. Jordan heeft inmiddels een brief ontvangen van de juridische adviseur van Verstappen.

Volgens Verstappen kan Trust tot 2006 alleen in de autosport opereren als hij bij de deal betrokken word. Trust zal echter sponsor worden van het team van Jordan, Verstappen is niet in deze deal betrokken. Trust heeft wel bedwongen dat Christijan Albers en Robert Doornbos aan het einde van dit jaar in een Jordan zullen testen.

Op 5 februari zouden Verstappen en zijn zaakwaarnemer Raymond Vermeulen een contract met Trust hebben ondertekend waarin staat dat Trust tot 2006 alleen in de autosport mag operen als Verstappen bij de deals word betrokken.

Michel Perridon ontkend in het Algemeen Dagblad dat er een contract is: “‘Ik heb nooit een contract met Jos gesloten. Destijds heb ik alleen een overeenkomst met Paul Stoddart van Minardi getekend. Ik vraag me af wat hen bezielt. Ik heb Jos op alle mogelijke manieren geprobeerd te helpen zijn carrière in de Formule 1 voort te zetten. En als dat niet lukt, dan krijg je stank voor dank en wordt gedreigd met een rechtszaak.”

Volgens deze krant zou Jordan 7 miljoen Euro aan sponsorgeld van Trust ontvangen, Jordan zou Verstappen een salaris van 1,2 miljoen Euro betalen. Verstappen zou extra reclamestickers op de auto willen plakken waarmee hij zijn salaris zou kunnen opkrikken tot 3 miljoen Euro, dit zou ten koste gaan van enkele stickers van Trust.

Dit is de redenen waarom Michel Perridon de onderhandelingen afbrak: “Ik had nota bene een miljoen dollar bijbetaald om de deal rond te krijgen. Dan ga ik echt geen sticker op de neus van de auto weggeven aan Jos Verstappen”, vertelt Perridon. ”Ik heb gezegd dat hij die reclameruimte maar bij Jordan moest bevechten.”

Perridon denkt een rechtszaak makkelijk te kunnen winnen. Het is echter maar de vraag of er ooit een rechtszaak zal komen, volgende week heeft Perridon een afspraak met Jos Verstappen en Raymond Vermeulen, Perridon hoopt dan het een en ander de wereld uit te helpen.

Loading