Nieuwe Spyker in februari circuit op

[photo1]De allereerste echte Spyker F1 bolide zal in februari voor het eerst op het circuit te bewonderen zijn. Teameigenaar Michiel Mol laat in het blad Formule 1/ Racereport weten dat het team niet eerder kan beginnen met testen omdat het de Ferrari motor niet eerder in het chassis kan plaatsen.

Spyker is daarmee het team dat als laatste met een nieuwe auto aan het testen zal beginnen. De meeste andere teams starten half januari met het testen van hun nieuwe bolides. Enkel Williams stelt het testen ook uit, zij beginnen eind januari.

Daarnaast laat Mol optekenen dat Spyker in 2007 waarschijnlijk zonder hoofdsponsor zal rond rijden. Het doel van Mol is om in 2008 een hoofdsponsor te hebben. Eerder liet Spyker weten met enkele potentiële hoofdsponsoren in gesprek te zijn, deze bedrijven waaronder ING (nu Renault F1) hebben waarschijnlijk afgehaakt of hebben elders een sponsorcontract afgesloten.

Mogelijk kan Spyker nog wat extra inkomsten halen uit haar testcoureurs. De Duitser Markus Winkelhock wil graag bij het team blijven als testcoureur. Spyker heeft nog geen beslissing genomen over testcoureurs. Volgens geruchten heeft het aantrekken van Adrian Sutil als racecoureur ook gezorgd voor extra financiën. De persoonlijke sponsoren van de jonge Duitser zou enkele miljoenen Euro’s hebben betaald aan Spyker.

Spyker is voorlopig ook het enige team dat nog niet heeft kennis gemaakt met de nieuwe Bridgestone banden. Het Nederlandse team zegt dat dit geen probleem is omdat het al voldoende ervaring heeft met Bridgestone en haar banden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading