Di Montezemelo over de nieuwe Ferrari en Raikkonen

Kimi Raikkonen zal waarschijnlijk pas eind Januari voor Ferrari testen. De nieuwe Ferrari zal waarschijnlijk tussen 15 en 20 Januari voor het eerst meters maken op Mugello en Raikkonen mag hem dan van 21 tot 23 Januari aan de tand voelen op Fiorano.

“Kimi moet begrijpen dat dit zijn kans is om de titel te winnen. Dan kan Jean Todt rustig met pensioen en kan ik me terugtrekken naar een Itialiaans eiland. We hebben dan wel wat kopstukken uit het team verloren maar we hebben nog heel veel goeie andere mensen ook hebben we Schumacher in zijn nieuwe rol binnen het team” Zei Luca Di Montezemelo over zijn nieuwe pupil

Over het veelvuldige drankgebruik van Raikkonen waar de media al zijn hele carriere over valt zegt Di Montezemelo: “Irvine en ‘een jongen uit Kerpen’ hielden net zo goed van een drankje. Ook al is het moeilijk te geloven. Ik moet wel erbij zeggen dat Raikkonen in 2005 waarschijnlijk kampioen was geworden als zijn wagen iets betrouwbaarder was geweest. Hij viel 5x in leidende positie uit.”

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading