Tung mogelijk testcoureur Spyker

[photo1]De Nederlandse Chinees Ho-Pin Tung wordt volgend jaar mogelijk testcoureur bij Spyker. Tung is momenteel met Spyker in onderhandeling.

Tung werd vorig jaar Duits Formule 3 kampioen en wil volgend jaar hogerop. Onlangs reed Tung al in het A1GP kampioenschap voor team China. Testen in de Formule 1 zou voor de jonge coureur uit Velp een geweldige kans zijn om Formule 1 ervaring op te doen. Tung heeft overigens al wat Formule 1 ervaring, eind 2003 testte hij voor Williams en vorig jaar mocht hij in een Williams aan Bavaria City Racing deelnemen.

“Het zou natuurlijk geweldig zijn om weer een Formule 1-auto te mogen besturen”, zo laat Tung weten op Formule1.nl. “Daar werken we al die jaren voor. En als het voor een Nederlands team kan is het natuurlijk helemaal bijzonder. Mijn manager en ik zijn nu vooral bezig zijn met sponsorwerving. Daarna kunnen we pas verder onderhandelen.”

Voor Spyker zou de Chinese achtergrond van Tung interessant zijn. Tung is tot op heden de bekendste coureur in China. Dankzij de bekendheid van Tung zou Spyker in China een nog grotere naamsbekendheid kunnen opbouwen. Spyker timmert in China momenteel al hard aan de weg. Onlangs opende de Nederlandse sportwagenfabrikant een kantoor in Peking. Het kantoor werd geopend door Tung.

Manager Bert Winkler heeft vertrouwen in een goede afloop.
“Ho-Pin wil koste wat kost in de Formule 1. Er is al een bestaande band met Spyker. Het zou bovendien mijn eer te na zijn als we niet met Spyker in gesprek zouden zijn. Testen voor Spyker zou voor Ho-Pin een mega ervaring zijn en ik weet dat hij dan snel is. Dus waarom niet?”

“Het is net als in een snoepwinkel. Zonder geld krijg je ook geen lolly mee. Ik heb vertrouwen in een goede afloop. Ik kan er alleen nog geen datum aan vast pinnen.”

Naast het mogelijke Formule 1 avontuur van Tung werkt het management van de Nederlandse Chinees ook aan een stoeltje in een andere raceklasse. Waarschijnlijk zal Tung volgend jaar in het World series by Renault kampioenschap gaan uitkomen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading