Kiesa rijdt 310 kilometer

[photo1]Het is het European Minardi Cosworth team gelukt om Nicolas Kiesa vandaag 310 kilometer te laten rijden, de nieuwe testcoureur Gainmaria Bruni mocht 30 kilometer rijden.

Bruni zal vrijdag voor de Grand-Prix van Hockenheim in de Minardi PS03 zitten, de Deen Nicolas Kiesa zal de nieuwe teamgenoot van Verstappen worden. Vandaag wist Kiesa zijn superlicentie zo goed als veilig te stellen door goede rondetijden neer te zetten en meer als 100 ronden te rijden.

“Mijn eerst impressie?, de auto heeft zoveel kracht!”, aldus Nicolas Kiesa. “Ik hoef het gaspedaal maar aan te raken en de bolide schiet vooruit, het is ongelofelijk. De grootste verrassing zijn de remmen, deze zijn zo ontzettend sterk. Als je er eenmaal aan gewend bent dan is het redelijk makkelijk om ermee om te gaan. Ik nam het 100 meter bord als indicatie voor mijn rempunt, na enkele ronden ging ik dit dan aanpassen. De snelheid in de bochten is erg hoog, zeker als je deze vergelijkt met een Formule 3000 bolide. Eerlijk gezegd ben ik verbaasd dat ik vandaag meer als 300 kilometer kon rijden zonder dat ik problemen kreeg. Na 200 kilometer was ik wat bezorgd om mijn nek, maar na de test kan ik zo weer rijden. Ik kan niet wachten op Hockenheim.”

Gainmaria Bruni
“Het is fantastisch, het is gewoon een hele snelle playstation! Ik kon vandaag maar enkele rondjes rijden, maar het ging erg goed, ik ben erg tevreden. Het team stelde me gerust, ik kan niet wachten om in Hockenheim opnieuw in de auto te stappen.”

Paul Stoddart – teambaas
“Wij zijn zeer tevreden over Bruni en Kiesa, ondanks hun geringe ervaring wisten ze zich heel snel aan te passen. Ik wil Ferrari graag bedanken, we mochten hun circuit gratis gebruiken. Ook wil ik alle andere teambazen bedanken, zij gaven ons toestemming om toch te mogen testen.”

1. N. Kiesa 1.02.601

Loading