Minardi test Kovalainen

Vandaag testte Minardi met de Fin Heikki Kovalainen. Jose-Maria Lopez en Fabrizio Del Monte mochten vandaag ook nog even in actie komen, de weersomstandigheden waren gisteren slecht waardoor zij geen eerlijke kans kregen. Vandaag was het weer iets beter, het was weliswaar koud maar het bleef droog. Minardi testte de nieuwe Cosworth motor, het remsysteem, aërodynamica en werkte aan de set-up van de auto.

“Ik denk dat het een goede dag was” aldus Heikki Kovalainen. “Het was een nieuw circuit voor me, toen we begonnen was het nog mistig. Om eerlijk te zijn, het circuit was niet al te moeilijk. Na enkele ronden kende ik het wel, ik heb een snelle tijd neergezet die nabij de limiet ligt. Met het remmen raak ik steeds meer vertrouwd, ik de bolide kunnen verbeteren, het is dus een positieve ervaring geweest.”

John Dalton – sportief directeur
“Het was vandaag een hele goed dag voor het team. Vanmorgen moesten we met intermediates rijden, na de lunch zijn we op droogweerbanden begonnen. Kovalainen en Lopez zijn zeer goed, ze reden constante tijden en waren bovendien erg snel. Del Monte mocht vandaag ook nog even rijden hoewel dit niet gepland was. Na 11 ronden, toen het eindelijk wat beter ging moesten we hem helaas naar binnen halen, het begon opnieuw te regenen.”

Morgen zal Minardi met Gianmaria Bruni, Narain Karthikeyan, en Norbert Siedler testen. Morgen zal tevens de laatste dag van de driedaagse testsessie zijn.

Loading