Jordan en Midland Group bevestigen contract

[photo1]Jordan Grand-Prix en de Midland Group hebben vanmorgen om 11.00 bekend gemaakt dat Midland een aanzienlijk belang in de Formule 1 renstal heeft gekocht. Jordan zal in 2005 nog wel onder haar eigen naam in actie komen, de bolide krijgt de naam Jordan Toyota EJ15.

Eddie Jordan maakte ook bekend dat Formule 1 tycoon Bernie Ecclestone voor bemiddeling heeft gezorgd. Ecclestone bracht de Midland Group en Jordan met elkaar in contact en haalde het Russische concern vervolgens over om een belang te nemen in Jordan.

Daarnaast liet Eddie Jordan ook weten een stapje terug te doen. In de toekomst zal de Ier zich alleen nog maar bezig houden met het aantrekken van sponsoren en enkele andere commerciële activiteiten. De dagelijkse leiding van het team zal in handen van Midland Group komen.

Hoe groot het belang is dat de Midland Group in Jordan heeft genomen en wat de gevolgen hiervan zijn is nog niet precies bekend. De Midland Group zal de nadere details op een nog te beleggen persconferentie bekend maken.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading