Minardi nog altijd niet zeker van deelname

Minardi teambaas Paul Stoddart vertelde de media gisteren dat alle teams behalve Ferrari Minardi toestemming hebben gegeven om met de bolide van vorig jaar te rijden. Dit klopt niet, naast Ferrari wil ook Red-Bull Minardi geen toestemming geven.

“Ik heb begrip voor de situatie”, aldus Red-Bull teambaas Christian Horner. “Maar stel je eens voor dat we als negende eindigen, achter een Minardi. Dan zouden ze ons punten afnemen. Nogmaals ik begrijp de situatie waarin Minardi verkeert maar regelt zijn regels.”

Vannacht is Minardi wel door de keuring van de FIA gekomen. Dit betekent dat de auto aan de veiligheidsnormen van 2005 voldoet. Dit wil nog altijd niet zeggen dat de auto mag deelnemen aan de Grand-Prix van Australië, hiervoor moet Stoddart de handtekeningen van alle teambazen hebben.

“Jean Todt arriveert vanavond in Melbourne en ik ga hem opzoeken”, aldus Paul Stoddart. “Ik hoop morgenvroeg 10 handtekeningen te hebben zodat de Minardi’s aan de start kunnen komen.”

Inmiddels is Minardi het gesprek van de dag. “Stel je eens voor dat een voetbalteam dat onder aan staat ineens met twaalf voetballers mag gaan voetballen, dat kan toch ook niet?”, Aldus Michael Schumacher.

Christijan Albers blijft rustig onder alle commotie, “Ik maak me niet al teveel zorgen. Paul Stoddart kan altijd nog een protest indienen en dan kunnen we gewoon van start gaan. Eigenlijk verwacht ik wel dat het nog goed zal komen.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading