Alonso domineert op Britse bodem

Fernando Alonso heeft al weer een overwinning aan zijn succesvolle reeks van dit seizoen toegevoegd. De Spaanse wereldkampioen van 2005 wist na een kleine dreiging van Raikkonen en Michael Schumacher vlak na de start weg te lopen en de overwinning binnen te slepen.

Bij de start komt iedereen goed weg, en de start verloopt netjes. In de eerste ronde wordt Ralf Schumacher getoucheerd door Scott Speed, Schumacher glijdt naar binnen en daar rijdt op dat moment Mark Webber. Schumacher en Webber komen hard met elkaar in aanraking, maar kunnen beide ongedeerd uitstappen. Scott Speed weet nog wel de pits te bereiken, maar zijn race is over.

De wedstrijdleiding besluit de Safety Car de baan op te sturen om het veld te neutraliseren en de brokstukken op te ruimen. In de derde ronde wordt het veld weer vrijgegeven en behoudt Fernando Alonso de leiding, echter Kimi Raikkonen en Michael Schumacher kunnen goed volgen.

Jenson Button die gisteren een dramatische kwalificatie meemaakte heeft een paar goede eerste ronden gehad. De jonge Brit moest starten vanaf de negentiende plaats, maar na enkele ronden rijdt hij rond op de twaalfde plaats. Op het moment dat Button inloopt op David Coulthard, is de race over voor Button. Zijn Honda staat in brand en de wagen staat vast in het gras.

In ronde zeventien opent Jarno Trulli de dans om de pitstops. Trulli die gisteren in de kwalificatie zijn Toyota motor opblies, startte vanaf de twintigste plaats en was dus niet helemaal volgetankt om zo lang mogelijk door te rijden.

Niet veel later maken ook Michael Schumacher, Felipe Massa en Kimi Raikkonen hun eerste pitstop. Fernando Alonso weet zijn voorsprong te maximaliseren en behoudt de leiding nadat hij binnen is gekomen voor zijn eerste pitstop.

Michael Schumacher kruipt na zijn pitstop langzamerhand naar Kimi Raikkonen toe die op dat moment de tweede plaats in handen heeft. Alonso is op dat moment al ruim tien seconden los van Raikkonen en Schumacher.

Na de tweede pitstop, die Michael Schumacher eerder maakt dan Kimi Raikkonen, weet de Duitser de tweede plaats over te nemen van Raikkonen. Weer is het Renault die laat pas de pitstop maakt.

Giancarlo Fisichella probeert in de slotfase van de wedstrijd nog de derde plaats over te nemen van Kimi Raikkonen, maar komt niet dichterbij dan een kleine seconde. Fisichella komt als vierde over de finish.

Christijan Albers kende een goede race. De Nederlander wist gisteren door een verkeerde timing zijn kwalificatietijd niet meer te verbeteren, maar maakte alles goed in de wedstrijd. Zo wist hij teamgenoot Monteiro op bijna een ronde achterstand te rijden. Uiteindelijk komt Albers als vijftiende over de finish.

GP Engeland: Uitslag race:
01. F. Alonso – Renault, in 1:25:51.927
02. M. Schumacher – Ferrari + 13.951
03. K. Raikkonen – McLaren + 18.672
04. G. Fisichella – Renault + 19.976
05. F. Massa – Ferrari + 31.559
06. JP. Montoya – McLaren + 1:04.769
07. N. Heidfeld – BMW + 1:11.594
08. J. Villeneuve – BMW + 1:18.299
09. N. Rosberg – Williams + 1:19.008
10. R. Barrichello – Honda + 1 ronde
11. J. Trulli – Toyota + 1 ronde
12. D. Coulthard – Red Bull + 1 ronde
13. V. Liuzzi – Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
14. C. Klien – Red Bull + 1 ronde
15. C. Albers – Midland F1 + 1 ronde
16. T. Monteiro – Midland F1 + 2 ronden
17. T. Sato – Super Aguri + 3 ronden
18. F. Montagny – Super Aguri + 3 ronden

Niet geklasseerd:
19. J. Button – Honda
20. S. Speed – Scuderia Toro Rosso
21. R. Schumacher – Toyota
22. M. Webber – Williams

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading