Doornbos imponeert opnieuw

[photo1]Tijdens de twee vrijdagtrainingen op het Sepang International Circuit (Maleisië), heeft Robert Doornbos weer hoge ogen gegooid in de Formule 1 paddock, door zijn teamgenoten (en racecoureurs) Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro met een flinke marge te verslaan. Op het 5.543 kilometer lange circuit nabij Kuala Lumpur was Jordan Grand Prix’ derde en reservecoureur met een tijd van 1:37.878 meer dan een seconde sneller als Karthikeyan en zelfs twee seconden sneller als Monteiro!

Net als tijdens het vorige Grand Prix weekend in Melbourne (Australië), legt Doornbos wederom het meeste aantal ronden af van alle rijders in de eerste van de twee trainingssessies van ieder één uur. Door de beide typen Bridgestone banden te testen onder gelijke omstandigheden, start Doornbos zijn dag met twee ‘runs’ van ieder negen ronden. Onder de voorspelde extreme weercondities (buitentemperatuur 37ºC, asfalttemperatuur 57ºC, luchtvochtigheidsgraad van 40%), noteert de 23-jarige Rotterdammer in deze eerste sessie uiteindelijk een snelste tijd van 1:40.289 (P18), na continue zijn rondetijden te hebben verbeterd.

Nadat Doornbos in de tweede sessie veel waardevolle informatie had verzameld over de banden, de motor en de set-up van de wagen, had de 2004 FIA International F3000 Rookie of the Year nog tijd over om aan het einde van de dag het asfalt te kiezen met minder benzine aan boord. Met een beste rondetijd van 1:37.878, welke goed was voor de 17e positie, richtte Doornbos alle ogen op hem door zijn teamgenoot Narain Karthikeyan met meer als een seconde voor te blijven en Tiago Monteiro zelfs met twee seconden te verslaan!

Robert Doornbos: “Ik had vandaag een erg positieve dag met het team, doordat we veel data over de Bridgestone banden, de Toyota motor en de verschillende settings hebben verzameld. Ik heb vandaag met zowel veel als weinig benzine aan boord gereden, pitstops geoefend en de twee verschillende typen banden van Bridgestone getest. Omdat zowel de buiten- als de baantemperatuur hier extreem hoog is, was het erg belangrijk om een goed inzicht te krijgen in al deze aspecten. Daarnaast ben ik ook uitermate tevreden over mijn persoonlijke prestaties vandaag, omdat ik aan het einde van de sessie nog competitieve tijden neer kon zetten. Mijn snelste ronde was echter niet eens ideaal, omdat ik in de laatste hairpin voor start/finish nog een BAR moest inhalen. Met de informatie die we vandaag verzameld hebben in de twee vrije trainingen, hoop ik Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro erg van dienst te zijn in de resterende dagen dit weekend.”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading