Geen derde auto bij Sauber

[photo1]Peter Sauber zal dit jaar geen derde auto inzetten tijdens de vrije trainingen op vrijdag. De Zwitserse Teambaas die eerder met Timo Glock en Nicolas Kiesa over een mogelijke positie als derde coureur sprak ziet te weinig heil in de voordelen van een derde auto.

“We krijgen genoeg data van Michelin om een goede bandenkeus te kunnen maken”, aldus Peter Sauber. “Een derde coureur heeft geen toevoegde waarde voor ons. Daarnaast betwijfel ik of een jonge coureur ons kan helpen bij het afstellen van de auto. Michelin zorgt er altijd voor dat we voor de trainingen al genoeg data hebben om een goede bandenkeus te maken, een derde coureur is dus niet rendabel.”

Vorig jaar zette Sauber ook al geen derde bolide in. Tot op heden is Sauber het enige team wat nog geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid om op vrijdag met drie bolides te rijden. Jacques Villeneuve drong er vorige week nog op aan om wel met drie Sauber bolides in actie te komen.

De hoge kosten zullen voor het privé-team van Peter Sauber ook een rol spelen. Een derde auto kost het team ongeveer 5 miljoen Euro per jaar. Sauber heeft slechts een beperkt budget en stopt dat geld liever in de ontwikkeling van de auto.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading