Kort nieuws uit Imola

[photo1]- Felipe Massa heeft zijn motor gewisseld en zal dus na de kwalificatie tien plaatsen achteruit worden gezet op de startopstelling. De Braziliaan kampte met problemen aan zijn Ferrari-krachtbron en deze waren zodanig dat de motor vervangen moest worden. “We moeten Felipe’s motor vervangen doordat deze erg heet werd in Bahrein en nu lijkt de motor zijn beste tijd wel gehad te hebben. Het had niet meer de volle kracht, ” aldus teambaas Peter Sauber.

– Pedro de la Rosa, de snelste rijder van vandaag, heeft een boete gekregen van 5000 Amerikaanse dollars. De Spanjaard negeerde het rode licht aan het einde van de pitstraat voor de vrije training. Hij ging enkele seconden te vroeg weg vanuit de pitstraat en heeft nu dus een boete gekregen van de FIA. Naar alle waarschijnlijkheid zal McLaren de boete betalen.

– Het team van Minardi zal volgende week gaan testen op het circuit van Mugello. Christijan Albers en Patrick Friesacher zullen daar de nieuwe Minardi aan de tand voelen. De oude Minardi wordt van stal gehaald voor de Chinees Marchy Lee Kin-Ying. De Chinees wist vorig jaar het Aziatische Formule BMW kampioenschap op zijn naam te schrijven met twaalf overwinningen uit vijftien races.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading