Jordan dit weekend met EJ15B

[photo1]Jordan zal dit weekend voor het eerst gebruik gaan maken van een verbeterd chassis, de zogenaamde Jordan EJ15B. Volgens het team is de auto vooral aërodynamisch verbeterd en zou hij ongeveer een seconde sneller zijn dan de auto die Jordan eerder dit seizoen gebruikte.

Jordan testte de nieuwe auto afgelopen week in Barcelona. Er kon toen slechts één dag worden getest terwijl het team twee dagen had gepland.
“Het gevolgd van een kinderziekte”, aldus Tiago Monteiro. “De auto had een olielek, het team had niet voldoende reserveonderdelen bij om dit te repareren. Vanuit Engeland zijn toen met spoed extra onderdelen gekomen om ons donderdag alsnog te laten testen. De auto was donderdag goed, de auto is er klaar voor om in Frankrijk ingezet te worden.”

Naar verluidt is er pas één chassis van de nieuwe auto klaar. Het is nog niet duidelijk of Tiago Monteiro of Narain Karthikeyan deze auto zal krijgen. Een ding is zeker, Robert Doornbos zal het in Frankrijk vooralsnog met de “oude” Jordan moeten doen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading