Red Bull Racing trouwe bondgenoot Ferrari

[photo1]Vanmiddag heeft Red Bull Racing bekend gemaakt dat het zich tot 2012 aan de Formule 1 verbindt. Dit betekend dat het team het nieuwe Concorde-agreement heeft ondertekend. Ze zijn het tweede team, na Ferrari dat ook nog zeker in de koningsklasse van de autosport te vinden is na 2007.

Het team uit Oostenrijk lijkt toch iets van haar rebelse karakter kwijt te raken nu ze welwillender naar de meningen van Ferrari en de FIA gaan staan. Waarschijnlijk heeft het ook te maken dat Ferrari vanaf volgend jaar motoren gaat leveren aan het Red Bull Racing team.

Het team van Sauber dat eerst werd voorzien van Ferrari motoren heeft te kennen gegeven niet verder te willen met de wereldkampioenen van afgelopen jaren. Sauber wordt zoals bekend overgenomen door BMW.

Opmerkelijk is ook de houding van Red Bull na het drama in Indianapolis. Het team deed al redelijk snel afstand van de uitspraken van de overige Michelin-teams en wilde volgens eigen zeggen, eerst intern overleg plegen over mogelijke stappen tegen de FIA. Nu Red Bull de concorde-agreement heeft getekend, blijven er nog acht teams over die na 2007 een rivaliserende raceklasse willen opstarten.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading