Sebastian Vettel gaat Williams testen

Sebastian Vettel zal op 27 september zijn Formule 1 debuut voor Williams maken. De 18-jarige Duitser zal het team helpen tijdens de test op het Spaanse Jerez.

Vettel staat te boek als groot talent. De Duitser heeft sponsoring van BMW en Red-Bull en maakt ook deel uit van het talentenprogramma van het Oostenrijkse drankje. In 2004 won Vettel in het Formule BMW kampioenschap 18 van de 20 races, een record.

Dit jaar maakte Vettel zijn debuut in het Europese Formule 3 kampioenschap, Vettel maakte ook daar een zeer goede indruk. In het kampioenschap is hij de beste debutant met een 5e plek in het kampioenschap, daarnaast mocht hij al diverse malen het podium beklimmen. Voor een debutant in de Formule 3, waar ervaring zeer belangrijk is, mag dit als een fantastische prestatie gezien worden.

“Toen ik te horen kreeg dat ik Formule 1 mocht testen was ik in de wolken”, aldus Sebastian Vettel. “Sinds die tijd heb ik hard getraind om vooral mijn nekspieren sterker te maken. Ik kijk er erg naar uit om de BMW motor te mogen testen, op dit moment vind ik het moeilijk om de snelheid en de kracht in te schatten. Ik kan niet wachten om volgende week te mogen rijden.”

Vettel zal volgend jaar zeer waarschijnlijk opnieuw Europees Formule 3 rijden. Daarnaast is de kans groot dat de 18-jarige coureur ook diverse malen Formule 1 zal testen voor Red-Bull.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading