“Virgin maakt stappen” – Nick Wirth

Virgin Racing maakt zich op voor een grote stap voorwaarts in 2011. Vorig jaar werd er al de nodige progressie geboekt maar voor komend seizoen verwacht het team een nog grotere vooruitgang. Dat het team serieuze ambities heeft blijkt dan ook uit het feit dat ze voor komend seizoen twee keer zoveel CFD capaciteit zullen hebben.

Tel daar de afgelopen seizoen opgedane ervaringen bij op en technisch directeur Nick Wirth heeft alle reden om optimistisch te zijn. “Wij zien een grote vooruitgang”, zegt Wirth dan ook aan Autosport. “De nieuwe wagen is een hele grote stap vooruit ten opzichte van vorig jaar. We hebben lering getrokken uit ons debuutjaar. ”

“Het wordt een interessant seizoen. Er zijn nieuwe banden, nieuwe regels en een beweegbare achtervleugel. Niemand weet precies hoe die vleugel ons gaat helpen tijdens races maar het zal een enorm effect hebben op het gebruik van de motor.”

Over enkele weken zijn de nieuwe CFD faciliteiten klaar en dat zal de werkwijze van Virgin nog unieker maken. Geen enkel ander team maakt immers zoveel gebruik van computers. “Samen met partner CSC hebben we een nieuwe computersysteem in Banbury en we zijn daarmee het eerste team dat helemaal tot aan de limiet gaat met aerodynamische testwerk met uitsluitend CFD. Zouden we nog één dag testen in een windtunnel dan zouden we de regels breken. “

Loading