Vettel oppermachtig in kwalificatie

Sebastian Vettel is het nieuwe seizoen goed begonnen, in de kwalificatie voor de Grand-Prix van Australie was de Red Bull coureur oppermachtig. In Q1 en Q2 was Vettel al de snelste, en ook in Q3 was Vettel maar liefs 0,8 seconde sneller dan de rest van het veld.

Lewis Hamilton wist in de slotminuut Mark Webber te verschalken voor P2. Hamilton kende in P3 problemen met zijn KERS-systeem maar liet desgevraagd weten dat het verslaan van Vettel wel heel moeilijk zou zijn geworden. Button reed de vierde tijd, voor Fernando Alonso. Teamgenoot Massa reed de 8e tijd, de Braziliaan wist ter nauwernood uit Q1 te komen en spinde vervolgens ook nog op een knullige manier in Q3.

Vitaly Petrov reed naar een uitstekende 6e tijd terwijl teamgenoot Nick Heidfeld, die nog liet weten te kunnen verrassen, zelfs niet door Q1 kwam.

Mercedes reed met Rosberg naar de 7e tijd terwijl Michael Schumacher met een 11e tijd de laatste sessie niet wist te halen. Sauber en Toro Rosso hebben zich dit jaar duidelijk verbetert, met Kamui Kobayashi en Sebastian Buemi beide in de top 10.

Williams eindigde met P14 en P15 in het middenveld, Barrichello zette in P2 zijn bolide nog in de grindbak. Verder naar achteren zien we Team Lotus en de Virgins, net zoals in 2010. De verwachtte progressie, vooral bij Team Lotus, bleef voorlopig uit. HRT reed weliswaar in de kwalificatie maar kon zoals verwacht niet aan de 107%- regel voldoen, dispensatie lijkt niet waarschijnlijk. Hierdoor kan het geplaagde team alweer inpakken en zich klaar gaan maken voor Maleisië.

Loading