Nog een maandje en we rijden weer!

Alle Formule 1 – coureurs zijn op vakantie. Maar over één maand start alweer het nieuwe seizoen na het zinderende seizoen van 2021 en het slot in Abu Dhabi. De eerst test staat gepland op het circuit van Catalunya in Barcelona. De teams zullen daar drie dagen in actie komen.

Na de test in Spanje is er ook nog een driedaagse test in Bahrein. In Bahrein zal op 20 maart ook de eerste Grand Prix van het jaar zijn. Er zijn dit jaar grotere regelveranderingen.  Zo gaat er een budget cap in, wordt aerodynamica versimpelt, en is het motorenreglement bevroren.

Al met al betekend dit dat de teams flink aan de bak moeten met de auto ontwerpen. Het zou zomaar kunnen de pikorde van de teams wijzigt. Zo heeft bijvoorbeeld het team van Ferrari, dat de afgelopen jaren niet echt kon meedoen, zich al heel vroeg gericht op de bouw van een nieuwe bolide voor 2022. De Scuderia hoopt dan ook de aansluiting met Mercedes en Red Bull te vinden.

Wie denk jij dat er in 2022 gaat winnen? Zet op kelbet.nl je weddenschap in.

Voor Max Verstappen zal dit jaar het grootste verschil het ontbreken van Honda op de Red Bull-bolide zijn. Honda is officieel gestopt met Formule 1, de Grand-Prix van Abu Dhabi was de laatste Grand-Prix. Red Bull blijft wel gebruik maken van de Honda-motor maar deze zal niet de naam Honda dragen. Honda zal komend jaar de motoren onderhoud, Red Bull zal hiervoor het bonnetje betalen.

Ondertussen bouwt Red Bull in Milton Keynes, nabij de fabriek, aan een eigen faciliteit om motoren de kunnen ontwikkelen en bouwen. Hiervoor zijn al diverse mensen van bijvoorbeeld Mercedes aangetrokken. In 2025 komen er nieuwe motorreglementen, Red Bull wil dan met een eigen motor aan de start staan. Mogelijk stapt zelfs Audi in als autofabrikant, Red Bull heeft het project zo opgezet dat dit tot mogelijkheden behoord. Maar eerst dus 2022 met de Honda motor!

De komst van George Russell bij Mercedes is de grootste verandering op coureurs gebied. De grote vraag is hoe Russell het bij het topteam naast Lewis Hamilton zal doen, Russell staat al jaren hoog aangeschreven. Op zijn beurt is Bottas van Mercedes naar Alfa Romeo gegaan. Bij Alfa Romeo is Kimi Raikkonen gestopt en heeft Antonio Giovinazzi plaats moeten maken. Voor Giovinazzi is Guanyu Zhou terug gekomen. Zhou is een Chinees met tientallen miljoenen aan sponsorgeld, Zhou zal in Bahrein zijn debuut maken.

Daarnaast is er nog Alexander Albon die bij Williams zijn terugkeert in de Formule 1 maakt. Albon reed eerder bij Alfa Tauri en Red Bull Grand-Prix.