Aandeelhouder Spyker keuren overname Midland F1 goed

[photo1]De aandeelhouders van Spyker Cars hebben de overname van de Formule 1 renstal van Midland F1 goedgekeurd. Erg groot is de verrassing niet, de meerderheid van de aandelen in Spyker Cars zijn namelijk in handen van de initiatiefnemers van het Formule 1 project.

In totaal kost Spyker Cars Midland F1 84 miljoen Euro. De overname zal in drie termijnen worden betaald. Voor de financiering van het project worden 2.650.000 aandelen van 20 per stuk uitgegeven. Deze aandelen worden grotendeels gekocht door Michiel Mol.

Michiel Mol treedt daarnaast toe tot de raad van bestuur van Spyker Cars. Fred Mulder treedt toe tot de raad van toezicht. Mulder is een belangrijke man achter de carrière van Christijan Albers. Mulder heeft zich namelijk bezig gehouden met de sponsorovereenkomsten die Albers heeft afgesloten.

Op de aandeelvergadering is ook duidelijk geworden dat Spyker winst wil maken met het team. Spyker wil de kosten van het team beheersen en geld verdienen met de verkoop van merchandise, het aantrekken van sponsoren, en inkomsten uit de televisiegelden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading