Albers breekt ronderecord in China

[photo1]KL Minardi is vandaag het eerste team geworden dat met Formule 1 bolides in China in actie is gekomen. Christijan Albers en Alex Yoong reden de two-seater van het team rond, Albers wist het ronderecord met maar liefst 15 seconden scherper te stellen!

Een enthousiast publiek was op komen dagen om het gehele programma van “Thunder in China” te bekijken. Sneeuw en lage temperaturen gooiden echter roet in het eten, het programma werd drastisch ingekort omdat er sneeuw op het circuit lag.

Op het splinternieuw circuit Goldenport nabij Beijing wisten de beide coureurs toch nog 30 ronden te volbrengen. Albers en Yoong reden samen 14 passagiers rond waaronder het hoofd van de Chinese autosportbond en de directeur van sponsor BSA International.

“Het is echt fantastisch om hier in China te zijn” aldus Christijan Albers. “De mensen zijn erg vriendelijk en het evenement is gewoon prachtig ondanks de sneeuw die op het circuit lag. Jammer genoeg kunnen we niet met ski’s rijden. Ik ben ook blij dat ik enkele journalisten hebben kunnen rond rijden, deze krijgen dan een betere indruk omtrent de Formule 1.”

“Het team, Albers, en Yoong hebben vandaag fantastisch gewerkt” aldus teambaas Paul Stoddart. “Het is jammer dat de eerste sneeuw die dit jaar in Beijing viel gelijk op de dag van “Thunder in China” moest vallen. We moesten de veiligheid bewaren, en die gaat bij KL Minardi altijd voor. We hopen toch dat iedereen er van genoten heeft, we komen weer terug naar China als het weer wat beter is.”

Loading