Albers denkt oplossing gevonden te hebben

[photo1]Christijan Albers denkt de oplossing voor zijn problemen met de Spyker F8-VII gevonden te hebben. De Nederlander presteert dit seizoen tot nu toe teleurstellend en kon tot op heden zijn onervaren teamgenoot Adrian Sutil niet de baas blijven.

“Ik heb in Monaco iets in de auto gevonden”, aldus Albers. “Het resultaat in Monaco was niet om over naar huis te schrijven, ik heb nu wel goede hoop voor Canada. Soms heb je niet een goed resultaat nodig om iets te bereiken.”

Het probleem waar Albers over praat zou te maken hebben met de elektronica die de motor aan stuurt. Dit systeem zou niet passen bij de rijstijl van Albers, het zou ervoor zorgen dat de motor af en toe wordt ingehouden. Spyker F1 heeft dit systeem nu aangepast, Albers zal het waarschijnlijk tijdens een shakedown nog uitproberen voor de Canadese Grand-Prix.

Het is hopen voor Albers dat hij inderdaad het probleem heeft gevonden. De Nederlander kan niet langer aankomen met excuses. Na drie jaar Formule 1 lijkt Albers het definitief af te leggen tegen de onervaren Sutil. Sutil heeft na enkele races al bereikt waar Albers drie jaar voor vecht, in de belangstelling staan van betere Formule 1 teams.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading