Albers niet naar Minardi

Christijan Albers zal volgend jaar hoogstwaarschijnlijk niet rijden voor het Minardi F1 team. De sponsoren van Christijan Albers en teambaas Paul Stoddart kunnen geen overeenstemming bereiken over de bedragen die op zeer korte termijn moeten worden betaald.

Dit jaar zal Christijan Albers hoogstwaarschijnlijk opnieuw DTM gaan rijden, de Larenaar heeft immers nog een contract bij Mercedes. Of Albers in een nieuwe Mercedes of een Mercedes van vorig jaar in actie komt is nog niet bekend.

Daarnaast wil Albers opnieuw testcoureur/ reservecoureur worden bij een Formule 1 team. Het management van Albers praat hierover met Jordan en Minardi. Albers heeft een voorkeur voor Minardi waar hij vorig seizoen ook al als testcoureur actief was, Eddie Jordan heeft echter ook serieuze interesse in de diensten van Albers.

“Formule 1 blijft voor mij het ultieme doel, dus we geven de hoop zeker niet op” aldus Christijan Albers. “Mijn sponsors hebben Paul (Stoddart red.) een fantastisch aanbod gedaan, waarop hij helaas niet kon ingaan. Gelukkig valt er voor mij met Mercedes in DTM ook nog veel te winnen en ben ik nog jong genoeg om de F1 te bereiken. Ik hoop nog steeds dat ik mijn F1 carrière kan starten bij Paul Stoddart en Minardi F1. Ik vind het een fantastisch team en hoop dat ze snel sterker worden. Ik verheug me op het komende seizoen en hoop dat ik weer dezelfde successen ga halen als in het jaar dat ik F3 kampioen ben geworden. Ik wil weer winnen en conditioneel ben ik in topvorm. Rest mij te zeggen dat ik voor alle Nederlandse fans hoop dat Jos Verstappen zijn afspraken na kan komen en zijn kans grijpt bij Minardi.”

Loading