Alesi gaat McLaren testen

Jean Alesi krijgt van McLaren Mercedes de kans na de Australische Grand-Prix een McLaren te testen.

De locatie van de test moet nog gekozen worden, Alesi zal in een MP4-16 B chassis rijden. De MP4-16 B is het chassis van vorig seizoen met daarop nieuwe onderdelen voor dit seizoen.

Alesi verliet aan het eind van vorig jaar de Formule 1, de Fransman rijdt jaar voor Merceds in het DTM kampioenschap. Alesi reed 13 jaar Formule 1, daarin reed hij 201 Grand-Prix en behaalde hij 32 podiumposities en 1 overwinning op het circuit van Montreal. Op 21 april 2002 zal hij in een Mercedes zijn debuut maken in het DTM kampioenschap.

“Ik kijk er naar uit om weer achter het stuur van een Formule 1 bolide te zitten” vertelt Alesi. “Ik weet zeker dat de test een hele ervaring zal zijn. Ik heb absoluut geen plannen om terug te keren in de Formule 1 en ik zal me dit jaar 100% richten op het DTM kampioenschap. De test met McLaren stond nog niet op mijn c.v, ik kijk er naar uit om dit er bij te kunnen zetten.”

De test van Alesi wordt meer gezien als publiciteitsstunt dan een echte serieuze test. De test is door Merceds geregeld, het team waar Alesi in de DTM voor uitkomt.

Loading