Alguersuari droomt van toekomst bij Ferrari

Spanjaard Jaime Alguersuari zou in de toekomst het liefst voor Ferrari rijden. Dit zei de jonge coureur in een interview met El Pais.

De krant ondervroeg Alguersuari in Portugal, waar de 19-jarige zich voorbereidt op de Grand Prix van Europa, volgend weekend in Valencia.

Het nieuw op te richten Spaanse Formule 1 team hoeft niet op Alguersuari te rekenen: “Ik zie mezelf niet bij een Spaans team. Ik zou in de toekomst graag voor Ferrari rijden en volgend jaar verder gaan met Toro Rosso.”

De talentvolle coureur sprak ook over de altijd bestaande kans op ongelukken in deze sport. “Ik ben gelukkig wanneer ik rijd. Ik denk totaal niet aan wat me zou kunnen overkomen. Als ik dat wel deed, dan zou ik zeker geen coureur zijn geweest.”

Alguersuari mengde zich vervolgens in het debat over de schorsing van Renault en landgenoot Fernando Alonso voor de volgende Grand Prix, en klassificeerde FIA’s beslissing als “stom en oneerlijk”.

De Spanjaard verving recent de weinig succesvolle Sebastien Bourdais bij Toro Rosso, en reed in Hongarije zijn eerste race met een 15e plaats als resultaat.

Loading