Alguersuari nu echt klaar voor Formule 1

Nadat de jonge Jaime Alguersuari vorig seizoen zijn Formule 1 debuut maakte, voelt de Spanjaard zich nu pas echt klaar om zijn talent aan de wereld te laten zien.

Alguersuari, volgende maand 20 jaar oud, sprak over het vorige en aankomende seizoen in een interview met Diario Sport in zijn thuisland.

“Vorig jaar was wat het was. Ik kon niets meer doen,” volgens de coureur, die voor de laatste acht races van het seizoen de slecht presterende Sebastien Bourdais verving bij Escuderia Toro Rosso.

“Ik was een werknemer van Red Bull en ik kon geen ja of nee zeggen.

“Dit jaar ben ik in staat geweest mijzelf goed te trainen en fysiek te ontwikkelen als coureur en mentaal als persoon. Dat is wat ik nodig had.”

In een ander interview, met de krant El Mundo, ging Alguersuari verder: “Ik ben niet langer een verloren soldaat op het strand van Normandië. Ik kan nu de baan op en twee Grand Prix-afstanden afleggen op één testdag, zoals ik in Jerez deed.

Algueruari, die met zijn debuut in Hongarije de jongste F1 coureur ooit werd, rijd dit jaar opnieuw samen met de Zwitser Sebastian Buemi bij Toro Rosso.

(JR)