Alonso langer bij Ferrari

Fernando Alonso heeft ingestemd met een langer verblijf bij Ferrari. De tweevoudig wereldkampioen heeft zijn contract bij de Scuderia verlengd tot eind 2016.

Alonso is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van de renstal uit Maranello en gaf aan zijn carrière te willen beëindigen bij de Italianen, na eerder een contract tot eind 2012 te hebben getekend.

Vorig jaar joeg hij vijf maal in een rode bolide als eerste over de streep en eindigde hij als tweede in de eindstand.

Alonso: “Ik ben heel blij met deze nieuwe overeenkomst. Ik voel me al sinds het begin thuis bij Ferrari en dit team is als een tweede familie voor mij. Ik heb het volste vertrouwen in de mannen en vrouwen die hier werken en in de teamleiding. Het was voor mij een logische beslissing om mijn verblijf voor de lange termijn te verlengen bij een team waar ik waarschijnlijk ooit mijn Formule 1-carrière beëindig”

Ferrari-president Luca di Montezemolo was ook blij. “Het doet ons veel plezier om de verbintenis te verlengen van een coureur die zelfs in de moeilijkste omstandigheden heeft gedemonstreerd over een winnaarsmentaliteit te beschikken. Fernando heeft zowel technisch als persoonlijk alle facetten in huis om een leidersrol bij Ferrari op zich te nemen en hopelijk verrijkt hij ons nog met vele zeges”

Loading