Alonso: “Overgang naar Ferrari nog niet zeker”

De overgang van Fernando Alonso naar Ferrari is nog altijd niet zeker, volgens de tweevoudig wereldkampioen zelf. Dit zei hij in een interview met de Gazetta dello Sport.

Alonso lijkt de belangrijkste kandidaat te zijn om volgend jaar een rode bolide te besturen, en zijn komst wordt in Italië al als zekerheid beschouwd.

De Spanjaard was zelf een stuk voorzichtiger: “Dat is nog niet honderd procent zeker. Er moet nog veel gebeuren.”

Volgens de geruchtenmolen is Ferrari momenteel in onderhandeling met Kimi Räikkönen, in een poging om het laatste jaar van het contract van de Fin uit te kopen. Dit is nodig om plaats vrij te maken voor een eventuele komst van Alonso.

Ook de toekomst van Massa is nog niet zeker. De Braziliaan wil volgend jaar vanaf het begin meedoen maar is vooralsnog herstellende van zijn blessures en heeft nog niet kunnen trainen.

Mocht Alonso inderdaad voor Ferrari aan de slag gaan, dan kan er een mooie strijd worden verwacht tussen hem en Lewis Hamilton. De Brit zei recent dat hij het graag zou opnemen tegen Alonso in een Ferrari, een uitdaging die door de Spanjaard werd verwelkomd: “Dat is prima voor mij, ik accepteer.”

(JR)

Loading